Karel Willemen– bassist & (backing) vocals

 

 

 

 

Muzikale voorbeeld:

Ik hou van verschillende soorten muziek dus de inspiratie en invloed komt uit verschillende hoeken. De oude Motown soul met o.a  James Jamerson als basgitarist vind ik prachtig, daar ben ik mee opgegroeid net als met muziek van The Beatles met Paul McCartny. Later maakte ik kennis met Marcus Miller, Mark King, Jaco Pastorius en Richard Bona. Geweldig, ik bijt nog steeds mijn tanden stuk op wat ze doen en dat zal ook altijd zo blijven. Maar eerlijk is eerlijk: de meeste inspiratie krijg ik van de muzikanten waar ik zelf direct mee samenwerk.

 

Mooiste CD:

‘Scenes from my life’ van Richard Bona en ‘Heavy Weather’ van Weather Report.

 

 

Meest bijzondere muzikale herinnering:

Te veel om op te noemen! In het algemeen: het door de jaren heen muziek maken en optreden met zoveel verschillende goede muzikanten en bands is en blijft geweldig om te doen. Of het nou een huiskamerconcert betreft of op een groot podium bij een evenement of festival maakt me niet uit. Als het qua muzikaliteit en entertainment kan overtuigen waardoor het publiek blij wordt is het goed!

 

Ik heb echt een hekel aan:

Mensen die tijdens een goed concert met een glas bier in de hand en met de rug naar de artiest luidruchtig hun werkweek doornemen.

 

 

Terug naar de BAND